ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Tomàs Gea i Teresa Figueras declaren a la batllia per l'operació Cautxú

www.andorradifusio.ad

Jornada de declaracions a la batllia per l'operació Cautxú. A primera hora s'ha presentat la secretària general en funcions de la Federació de Futbol, Teresa Figueras, i a les 11.30 hores ha arribat en un cotxe policial Tomàs Gea, secretari general. Les declaracions són les que s'havien ajornat la setmana passada per malaltia del fiscal.

Segons fonts properes al cas, la declaració de Figueras davant la batlle instructora Mari Àngels Moreno ha estat ràpida. També afegeixen que se li hauria demanat sobre el funcionament de la federació.

Figueras hauria declarat sobre la documentació que es va aconseguir en el segon registre de la seu de la federació de la setmana passada, que va des del 2012 fins al 2017.

A banda d'això la fiscalia sospita que Figueras hauria aportat material a Tomàs Gea per a la seva defensa mentre aquest era a la presó. L'encausada ha sortit de la batllia després d'una hora de declaració.

Tomàs Gea ha arribat en un cotxe del servei d'ordre que l'ha recollit a casa seva, on es troba en règim d'arrest domicili monitoritzat. La presència davant la batlle ha durat prop de dues hores i ha estat una declaració complementària, en la qual ha donat informació sobre una vintena de xecs que haurien generat dubtes a la investigació. 

S'acusa el directiu de la federació de cometre els delictes d'apropiació indeguda, administració deslleial, frau a la CASS i blanqueig de diners. Un cop finalitzada la declaració Gea ha estat traslladat a casa seva.

D'altra banda, segons ha confirmat RTVA la batlle va denegar la setmana passada la sol·licitud de llibertat del tresorer de la federació, Josep Garcia, que al·legava que no hi havia risc de fuga ni la possibilitat de destrucció de proves.    

Informa: Sergi Cano
Imatges: Sergi Linares-Fernando Montero

Comparteix:

3.235.11.178