Es torna a obrir la porta perquè el Banc Central Europeu esdevingui el prestador d'última instància

www.andorradifusio.ad

El Banc Central Europeu torna a entrar a les travesses per ser el nostre prestador d'última instància. Se suma a les propostes dels bancs de França i Espanya, amb els quals es mantenen converses.

Tot i que el Govern treballa amb converses perquè el Banc de França o el d'Espanya puguin fer de prestador d'última instància, Ramon Lladós, ministre de Finances, no ha tancat encara la porta al fet que el Banc Central Europeu pugui fer aquesta funció. Ho ha dit al programa 'La Clau', on també ha afirmat que amb un únic banc ja seria suficient per a la banca andorrana.

En aquest sentit, Lladós ha valorat que "a priori tampoc el descartaria. És diferent ser un estat tercer, com som nosaltres, que ser un estat amb un acord d'associació. Et miren amb diferents ulls aquests organismes. No vol dir que sigui fàcil, però et miren amb uns ulls diferents. És veritat que ara les condicions seran més favorables per arribar a aquest tipus de solucions".

D'altra banda, el ministre també s'ha referit a la regla d'or de la sostenibilitat de les finances públiques. Creu que és necessari actualitzar-la i això podria passar aquest 2024.

Informa: Neus Vila

Comparteix: