ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Torres confia posar en marxa el Laboratori Nacional d'Epidemiologia abans de l'estiu

www.andorradifusio.ad

El ministre d'Ordenament Territorial ha repassat aquest dijous, al programa "La Rèplica", com afectarà la reducció del pressupost als projectes pendents i com repercutirà en el d'altres ministeris. Jordi Torres ha dit que comptarà amb trenta-un milions per a inversions l'any vinent. Una de les que es vol posar en marxa abans de l'estiu és el Laboratori Nacional. També ha avançat alguns detalls del nou edifici d'Andorra Telecom.

Andorra vol posar en marxa el Laboratori Nacional d'Epidemiologia abans de l'estiu. Jordi Torres ha assegurat que és una de les prioritats de l'Executiu a curt termini i que la licitació per a la redacció del projecte sortirà aviat. Ha explicat que "s'està buscant que sigui un projecte que es pugui fer molt de pressa", ja que "hi ha empreses especialitzades en mòduls de laboratoris". L'objectiu és "dotar els serveis sanitaris d'un laboratori que pugui donar resposta a totes les necessitats".

Torres ha defensat el recinte multifuncional i, tot i que no ho ha donat per tancat, ha dit que és altament probable que es construeixi a l'aparcament que hi ha davant l'edifici del Govern. No ha descartat que les obres comencin l'any vinent.

Pel que fa al nou edifici d'Andorra Telecom, costarà un màxim de setze milions d'euros, serà funcional i es conservaran dos espais oberts. Un a l'avinguda Meritxell amb una plaça d'uns 1.000 metres quadrats, i un altre a la part posterior amb 1.400 metres quadrats més, d'acord amb el Comú d'Andorra la Vella. L'acord amb el Comú està molt encaminat, ha assegurat el ministre, i hi ha afegit que a la part del davant de l'edifici es preveu "instal·lar una pantalla gegant que sigui un pol d'atracció per fer retransmissions d'algun esdeveniment destacat, com ara algun partit de l'ACB o les finals de la Copa del Món".

Respecte al Pla de Mobilitat 2030, inclourà, entre d'altres, reducció de vehicles, transport públic i gestió d'aparcaments. Jordi Torres ha anunciat que en un màxim de tres setmanes es podria presentar un carril de 30 km/h a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany compartit per a vehicles i bicicletes.

Ha deixat la porta oberta a estudiar amb els comuns si s'estan gestionant bé els aparcaments. Es proposarà, per exemple, que els primers minuts siguin més cars per tal de fomentar la mobilitat a peu.

Entrevista completa al ministre Jordi Torres a La Rèplica:

Informa: Laura Massegú
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

3.236.231.14