ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els tràmits per a la inversió estrangera es podran fer per internet a partir de dilluns

www.andorradifusio.ad

La reserva de denominació social i la tramitació del permís d'inversió estrangera es podran fer de manera telemàtica a partir de dilluns. És el primer pas per reduir el temps necessari per obrir una empresa. 

Segons va decretar una auditoria duta a terme pel ministeri d'Economia, un inversor estranger podia trigar 240 dies a obrir una empresa a Andorra. Alhora establia un centenar de punts de millora en diversos àmbits. Doncs bé, en menys d'un any aquesta xifra s'ha reduït a 98 dies. Una millora significativa, tenint en compte que encara no s'ha digitalitzat cap procés.   

Això, però, canviarà a partir de dilluns, quan els tràmits de reserva de dominació social i del permís d'inversió estrangera ja es podran fer de manera telemàtica. És el primer pas en tot el procés de simplificació i digitalització dels tràmits d'empresa. D'entrada només es podran fer en català, però el Govern treballa perquè puguin estar disponibles en anglès el segon semestre d'aquest any. 

Jordi Gallardo està convençut que la digitalització d'aquests dos tràmits ajudarà a reduir encara més el nombre de dies. El repte és ara poder digitalitzar la reserva de nom comercial i l'obertura de comerç, que són els que més dies de tràmits necessiten, 22 i 44, respectivament. L'executiu ja hi treballa amb els comuns. Recordem que, per llei, el 2022 tots els tràmits d'empresa s'haurien de poder fer online.  

Informa: Laura Massegú
Imatge: Pere Besolí-Arxiu RTVA

Comparteix: