ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Transparència de l'AFA, acords amb els organismes internacionals i amb un banc central, algunes conclusions de la comissió BPA

L'anomenada comissió BPA veu en la transparènci

L'anomenada comissió BPA veu en la transparència de l'autoritat financera, en els acords de l'AFA amb organismes de control internacionals i en un banc central de la zona euro la manera de prevenir i mantenir l'estabilitat financera.

Les conclusions basades en les recomanacions de l'assessor Jean Paul Pollin indiquen que l'Autoritat Financera necessita més mitjans, més transparència i que ha de tancar acords amb les autoritats europees de supervisió. Obtindria així suports puntuals i generaria credibilitat.

En el seu informe la comissió també apunta la necessitat d'establir un comitè de risc sistèmic per preveure desequilibris macrofinancers i suggerir accions correctives.

Finalment pel que fa al prestador d'última instància, la comissió diu que la solució més realista seria arribar a un acord amb un banc central de la zona euro per obtenir assistència en cas d'emergència.

Sobre la pertinença a l'FMI, proposa que cal estudiar-la tenint en compte l'alt cost.

Informa: Anna Pifarré

Comparteix: