ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els treballadors del SAAS alerten de la necessitat de reforçar el personal i demanen més tests de Covid

www.andorradifusio.ad

El comitè d'empresa del SAAS demana conèixer de primera mà quin és el pla de contingència de la direcció, especialment pel que fa a la contractació de personal. Avisen que certs serveis com la UCI o atenció primària estan saturats i demanen més proves PCR per als sanitaris.

Els treballadors del SAAS demanen que es facin molts més tests de Covid-19 entre el personal per tal de detectar al més aviat possible tots els casos positius. Consideren que és la solució, a més d'insistir en el compliment dels circuits de seguretat establerts.

Avisen que hi ha àrees saturades, com l'atenció primària i l'UCI. D'aquí que hagin demanat reunir-se amb la direcció, perquè els aclareixi tot el que fa referència a les formacions i al reforç de personal per a les unitats més especialitzades, que no veuen arribar. Segons el delegat de personal, Carles Pérez, "s'estan cobrint amb el personal existent", el que suposa "de vegades doblar torn".

Des del comitè d'empresa del SAAS no saben si s'ha previst contractar gaire personal durant aquest mes o si el personal està a punt d'arribar.

En tot cas, Pérez assegura que hi ha treballadors que estan fent moltes hores extres per cobrir les mancances de personal en àrees com l'UCI, on es requereix un perfil professional molt específic i que pot costar de trobar, "amb coneixements, i un mínim d'experiència i formació". Alerta del "risc de desgast" dels professionals.

A l'espera de la reunió amb la direcció, treballadors de les àrees més pressionades preparen un escrit per fer-lo arribar al màxim responsable del SAAS i transmetre-li la preocupació per la saturació laboral que pateixen, així com tots els neguits que els comporta treballar en aquesta situació.

Informa: Laura Massegú-Sergi Cano
Imatge: Vicente Bellot -Arxiu RTVA
Locució: Jordi Lorente

Comparteix:

3.238.96.184