Trencar les barreres arquitectòniques en espais d'oci

www.andorradifusio.ad

Encara hi ha persones que pateixen discriminació per l'existència de barreres arquitectòniques, des de l'espai públic fins a sales de cinema i teatres o punts turístics, com el Roc del Quer o el Mirador Solar de Tristaina. Garantir-ne l'accessibilitat milloraria la qualitat de vida i autonomia de les persones amb discapacitat. La Federació d'Associacions de Persones amb Discapacitat proposa fer un recull dels llocs turístics i difondre'l.

La presidenta de la Federació d'Associacions de Persones amb Discapacitat, Diana Figueras, demana que en el moment de creació d'un lloc turístic, les persones amb discapacitat siguin visibles. "Que es pensi: Hi podran accedir? Podem fer-hi alguna cosa perquè puguin accedir?", aconsella.

Hi ha molts monuments al país que són accessibles, i molts d'altres en els quals s'està treballant aquesta accessibilitat. Això, assegura, Figueras, "dona visibilitat". 

Tot plegat, la presidenta de la federació reflexiona amb que si ens estem especialitzant com a destinació turística, "ens podríem especialitzar en turisme accessible".

Informa: Redacció

Comparteix:

Penúltim dia d'Andorra Shopping Festival amb concerts com el de l'Anastasia Mqueen La Llar de Jubilats d'Escaldes-Engordany tanca per trasllat