ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Tres joves viatgen per Europa amb una caravana autosostenible per conscienciar sobre el medi ambient

www.andorradifusio.ad

Tres joves gallecs han iniciat un recorregut per Europa des de la seva terra natal fins a la regió polonesa de Galitzia. Ho fan amb una caravana autosostenible per posar de relleu les energies renovables. En el seu pas per Andorra s'han trobat amb Maria Ubach, ministra d'Afers Exteriors.

La iniciativa Camins de Terra consisteix en un viatge des de Galícia fins a Polònia amb una caravana dels anys 80 restaurada i autosostenible. Està equipada per panells fovoltaics amb la capacitat per cobrir les necessitat d'electricitat de la iniciativa.

L'organitzador de la iniciativa, José Quintas, diu que al principi no tenien previst passar per Andorra però finalment han canviat els plans per fer una estada al Principat, així afegiran un estat més als que volien recórrer per complir el seu objectiu: "gravar un documental audiovisual que tingués com a motiu principal el medi ambient". Afegeix que les plaques solars i bateries amb les quals està equipada la caravana els permetrà "fer el primer documental gravat íntegrament amb energia solar".

Són conscients que aquesta aventura els farà canviar la seva experiència personal de maneres que potser ni sospitaven. Nacho Sola, membre de Camins de Terra, diu que "la sensació és meravellosa i indescriptible". "Et lleves en llocs impressionants, com Andorra, amb aquesta natura...", destaca el jove al mateix temps que posa en relleu la tasca de conscienciació que volen dur a terme.

A més, pretenen fer conèixer l'atractiu turístic de la província gallega d'Ourense i donar suport a la candidatura de Ribeira Sacra Patrimoni de la Humanitat. Tenen l'objectiu de tornar a repetir l'experiència, més endavant, però recorrent tot el món.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: