ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les tres víctimes d'accidents de trànsit d'aquest 2020 han mort atropellades

www.andorradifusio.ad

Aquest diumenge 15 de novembre és el Dia Mundial en Record de les Víctimes d'Accidents de Trànsit. Al Principat aquest any 3 persones han perdut la vida, la mateixa xifra que el 2019. A més, totes elles víctimes d'un atropellament.

Els tres difunts d'aquest 2020 són vianants, precisament un dels col·lectius considerats,  juntament amb els ciclistes i motociclistes, més vulnerables a les carreteres, segons l'Automòbil Club d'Andorra (ACA), que amb la col·laboració del Govern i des de l'any 2019 impulsa la campanya Missió Zero Accidents, que ha de durar fins al 2021.

Des de l'ACA es recorda que la meitat dels morts en accident de trànsit a nivell mundial pertanyen a aquests 3 grups.

El primer difunt va ser el 9 d'abril, amb l'atropellament d'una dona de 62 anys al carrer de la Valira d'Escaldes-Engordany per part d'una furgoneta.

El segon, el 5 de juny a la parròquia d'Encamp, i l'atropellat per un turisme era un home de 85 anys.

El darrer mort és el de l'atropellament mortal que es va produir després d'una discussió entre dos conductors el 21 d'agost passat. L'home, que era xofer d'autobús, tenia 50 anys.

L'objectiu per a aquest 2020 no s'acompleix, ja que era reduir a la meitat el nombre de víctimes mortals i l'any passat la xifra va ser la mateixa que enguany.

Segons informa la Policia, el 2018 es van produir 5 accidents, que van provocar sis morts; el 2017, quatre, i sortosament el 2016 no es va haver de lamentar cap mort a les carreteres.

Les campanyes de l'ACA incideixen en el factor humà i en el perill de conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Arxiu RTVA

Comparteix: