ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Com treure's els guants del supermercat correctament per evitar contagis

www.andorradifusio.ad

Ja és un gest habitual. Posar-se guants per anar a comprar. Ara bé, treure-se'ls de manera incorrecta pot contribuir al contagi. Els ensenyem la manera de fer-ho correctament.

Molts supermercats ofereixen guants a l'entrada de l'establiment. Són molts els productes que es toquen i es vol evitar al màxim que el contacte pugui afavorir la transmissió del coronavirus. Això sí, cal tenir en compte la higiene a l'hora de posar-se'ls i treure-se'ls.

És important tenir les mans netes perquè quan ens els posem no quedi rastre de contacte a la superfície dels guants amb els quals tocarem els articles. Una recomanació és no tocar els articles si no els volem posar al carro de la compra.

Un cop hem utilitzat els guants ens els traurem. No ho podem fer com faríem habitualment ja que qualsevol contacte del guant amb la pell podria contagiar-nos, així que ho farem amb uns gestos amb els quals ens hauríem de familiaritzar:

Amb dos dits d'una mà pessigarem el palmell de l'altra i amb l'ajuda del dit cor retirarem el primer guant. El que ens hem tret l'arruguem i el deixem dins el palmell de la mà amb guant. Després, el dit que ens vagi millor de la mà neta el ficarem a l'interior de l'altre i l'estirarem.

Un gest que podem convertir en un repte que ens pot ajudar a reduir la cadena de contagis.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Ginestà / Sergi Linares

Comparteix:

3.235.11.178