ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Tribunal de Comptes denuncia irregularitats en les primes del personal de la CASS

www.andorradifusio.ad

El Tribunal de Comptes denuncia que la CASS està pagant primes irregulars a una part del personal. Subratlla que alguns complements no estan en el reglament, com el de dedicació exclusiva o l´anomenat "antiga classe c", que va representar una despessa de gairebé 175.000 euros el 2016.

Alguns dels empleats de la Caixa Andorrana de Seguretat Social estan cobrant primes irregulars. Així queda palès en les observacions que el Tribunal de Comptes ha fet en l'informe corresponent als comptes del 2016.

Es tracta de complements que no es troben previstos al reglament de personal de la parapública i que, per tant, no serien legals. En especial, el tribunal destaca un complement de responsabilitat, un altre per dedicació exclusiva, una prima lligada a la responsabilitat de la gestió i una altra per col·laborar en la reforma sanitària. També en destaca l'anomenat "complement antiga classe c", que concretament va representar una despesa de 173.438 euros.

En la resposta, la CASS aclareix al Tribunal de Comptes que el seu consell d'administració té "la potestat i l'autonomia" per establir les primes que consideri necessàries per adequar-se a les exigències actuals de gestió de l"entitat. Pel que fa al complement d’antiga classe c, la CASS destaca que està elaborant un reglament que preveia presentar per a que fos aprovat pel Govern el primer trimestre del 2018..

Finalment, el tribunal també alerta que s'està incomplint el codi de relacions laborals, encadenant contractes laborals per obra o servei, deixant tan sols un marge de 60 dies entre els dos contractes.

Informa: Laia Ferré Marot

Comparteix:

35.175.121.230