ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Trobar allotjament, un gran problema per als temporers

www.andorradifusio.ad

Un dels principals obstacles per als treballadors de temporada des de fa temps, sobretot per a aquells que venen de països llunyans, és trobar allotjament.

Mentre que les estacions d'esquí intenten donar suport als seus empleats i buscar-hi solucions, d'altres que per exemple estan en el món de la restauració consideren que el problema s'ha agreujat, sigui pels alts preus dels lloguers o pel fet d'haver d'abonar diverses mensualitats de cop com a garantia. La cerca els genera ansietat i angoixa.

És el cas de Martín Pérez. Ell és xef i va venir amb un precontracte. "És la segona temporada que vinc. L'empresa ofereix allotjament en els hotels que té a Andorra la Vella, però no al de Canillo on jo treballo i no puc estar pendent de desplaçaments i del transport perquè he d'estar a disposició de l'establiment en tot moment", explica.

Aquest temporer remarca que actualment encara hi ha més dificultats per trobar on viure. "Abans escrivies al grup que buscaves habitació a Canillo i responia molta gent oferint diverses opcions. Ara no respon ningú".

Patricio Rodríguez és recepcionista a l'Hotel Fènix i, a diferència de molts altres, té "la sort que l'empresa ofereix l'allotjament i menjar".  Es considera "un privilegiat" en aquest sentit "perquè quan els temporers arriben aquí tenen problemes per aconseguir un allotjament que surti a compte per fer la temporada".

Gonzalo Celis, cambrer a l'Hotel Fènix, diu que esperava amb moltes ganes aquesta temporada i que no pensava arribar tan aviat, però assegura que molts s'ho estan repensant per la dificultat de trobar pis.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Nil Forcada-Andreij Cristancho

Comparteix: