ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El turisme francès omple els carrers del Pas de la Casa aquest cap de setmana

www.andorradifusio.ad

Després de moltes setmanes la imatge del Pas de la Casa tornava a la normalitat aquest cap de setmana. Hotels i comerços han treballat a bon ritme i s'ha fregat el ple. Per contra, els hotels de temporada no tornaran a obrir almenys fins a principis de febrer.

L'aparcament d'autobusos del Pas tornava a presentar la imatge que els empresaris de la vila esperaven des de feia dies. Ple de vehicles des de dissabte.

El cap de setmana ha ajudat al sector comercial a superar una situació que en alguns casos, ens asseguraven, és dramàtica. Pel que fa als hotels, han tingut ocupacions que oscil·laven entre el 80 i el 100%.

Bona part dels visitants ho fan d'acord amb la tradició de romandre poques hores a la vila i a la recerca de productes concrets.

Una de les visitants ha comentat que ha vingut al país a passar el dia i ha aprofitat per fer totes les compres necessàries.

El tancament de pistes ha obligat a alterar l'agenda de la seva visita, centrada en l'esquí. "Esperava esquiar, però malauradament estan tancades", ha lamentat un altre turista.

L'afluència de visitants ha suposat un respir per a comerços i hotels. I per extensió per a l'economia de la parròquia. Aquest diumenge, també hem trobat turistes que tot i el tancament de pistes mantenen la tradició de romandre uns quants dies a la vila. Una de les ciutadanes del país veí ha explicat que va venir el divendres a les vuit de la tarda.

El sector hoteler tancarà el cap de setmana amb bones xifres d'ocupació. De fet bona part allargaran l'estada fins dimarts. Tot i això la càrrega de les pèrdues acumulades serà difícil de remuntar.

Des de l'Hotel Panda, Jeannot Martinho, ha destacat que "les pèrdues es recuperen difícilment", però s'ha mostrat optimista.

La situació és diferent per als hotels de temporada que no tornaran a l'activitat fins que s'obrin les estacions. La part menys positiva del cap de setmana ha estat l'incivisme que demostraven alguns turistes, saltant-se l'obligació de portar mascareta mentre passejaven pels carrers.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Desirée Sala

Comparteix:

3.238.99.243