ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els turistes de països sense conveni sanitari i amb més casos hauran de portar una PCR negativa si pernocten més de tres nits

www.andorradifusio.ad

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha anunciat que es demanarà una PCR o TMA negativa amb una antiguitat no superior a 72 hores a tots els turistes que pensin pernoctar més de tres nits a Andorra i que no provinguin d'Espanya, França, Portugal, ni de cap dels països amb millors dades (que queden exclosos del requeriment). Ho ha anunciat aquest dimecres a la roda de premsa periòdica del Govern per actualitzar la situació sobre la pandèmia, en què també ha celebrat que la taxa de reproducció del virus a Andorra ha baixat novament per sota d'1.

Els casos acumulats s'eleven a 6.842, després dels 52 nous positius detectats des d'aquest dimarts. D'actius n'hi ha 778, mentre que les defuncions es mantenen estables en 76. A l'hospital hi ha 25 malalts de la Covid-19, 20 dels quals a planta i 5 a l'UCI (2 ventilats mecànicament). Sobre aquests més greus, Martínez Benazet ha assegurat que estan "en la fase d'extubació, que és una fase molt lenta, perquè fa molt temps que són amb ventilació mecànica" i "això debilita les seves forces".

La taxa de reproducció del SARS-CoV-2 a Andorra se situa en 0,96 "amb una tendència a baixar" mentre que la letalitat se situa en l'1,1%. El ministre de Salut ha confirmat, després d'explicar les dades, que "el repunt de la setmana passada està controlat".

Pel que fa a l'afectació en el món educatiu, a hores d'ara hi ha 34 aules en vigilància activa, nou d'elles tancades totalment.

A banda de les dades epidemiològiques, Martínez Benazet ha avançat el decret que determinarà l'obligatorietat per als turistes de mostrar una PCR o TMA negativa amb menys de 72 hores d'antiguitat a l'arribada al país si pensen pernoctar més de tres nits. No serà una obligació per a tothom, els menors de sis anys i els residents de països amb els quals Andorra té un conveni de Salut, com ara Espanya, França i Portugal, quedaran exempts. També els que provinguin d'un dels països catalogats com verds pel Centre Europeu per a la Prevenció i Control de les Malalties (ECDC) o de països tercers que tinguin una ràtio de test elevada i una taxa de positivitat baixa.

Evolució del cribratge de Covid-19 al sistema educatiu

El ministre també ha detallat que en els tres primers dies de cribratge amb test d'antígens al sistema educatiu s'han fet 914 proves i només 4 han resultat positives.

Roda de premsa completa del Govern d'aquest 2 de desembre del 2020:

Informa: Laura Massegú / Jordi Domingo
Imatge: Kevin Ribeiro-Arxiu RTVA
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

3.238.36.32