ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Ubach destaca la necessitat que organismes com l'OIF vetllin per les poblacions desfavorides i advoca per la igualtat de gènere

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha expressat la n

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha expressat la necessitat que organismes internacionals com l'Organització Internacional de la Francofonia (OIF) vetllin per les necessitats de les poblacions més desfavorides i doni respostes concretes als desafiaments plantejats de l'actual context de crisi.

Així ho ha afirmat durant la seva intervenció en la 37a conferència ministerial de la francofonia que se celebra enguany de manera telemàtica sota el títol 'Els reptes de la pandèmia Covid-19 per la francofonia'.

Ubach ha destacat la vulnerabilitat de les dones i nenes a les quals la pandèmia ha conduït a situacions extremadament precàries. Així ha anunciat que Andorra s'adhereix al fons 'La Francophonie avec Elles', una iniciativa de la secretaria general de l'OIF per promoure l'empoderament de les dones, amb una aportació voluntària de 40.000 euros.

En la seva intervenció ha afirmat que les institucions han de vetllar perquè les conseqüències econòmiques i socials de la crisi no converteixin a les dones en les principals víctimes i que la igualtat de gènere segueixi sent una prioritat als països que comparteixen la llengua francesa.

Ubach també s'ha referit al 20è aniversari de la Declaració de Bamako, que apel·lava als membres de l'OIF a anar més enllà de la promoció de la cultura i la influència de la llengua francesa i treballar per la protecció dels drets humans i les llibertats fonamentals així com prevenir i ajudar a resoldre crisis polítiques.

Finalment, la titular d'Exteriors ha agraït a la secretària general, Louise Mushikiwabo, la seva visita oficial a Andorra del mes d'octubre passat. Ubach ha celebrat que la mandatària conegués de primera mà la realitat econòmica, social i geogràfica d'Andorra i que durant la visita es fes palès l'impuls de diferents àmbits de col·laboració en aspectes com l'educació, la formació en francès i la innovació digital.

Informa: Redacció
Fotografia: Govern d'Andorra

Comparteix:

18.204.42.98