ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Ubach garanteix l'acollida de refugiats la propera legislatura

www.andorradifusio.ad

Una trentena d'estudiants del curs en Cooperació internacional i voluntariat han celebrat amb una taula rodona la cloenda del curs. S'hi ha debatut la situació actual dels refugiats i des de les organitzacions que reclamen que el Govern reguli el dret a asil.

El curs ha tingut una trentena d'estudiants d'edats compreses entre 20 i 60 anys i s'han facilitat eines d'intervenció i habilitats per gestionar situacions en l'àmbit de la cooperació.

A la taula rodona s'ha convidat organitzacions com Obrim-los obrim-les amb les quals s'ha debatut la situació actual dels refugiats. Una de les seves membres, Maria Creixell,  ha assegurat que seguiran fins a quin punt es compleixen les quotes si es manté el compromís.

La ministra d'Afers Exteriors Maria Ubach ha garantit que els refugiats continuaran arribant. Reconeix que "s'haurà de dilatar la seva arribada però continua sobre la taula i tirarà endavant".

Tot i això des de les ONG es reclama regular el dret a asil signant el conveni de Ginebra per donar l'opció d'acollida a un nombre més gran de refugiats encara que no vinguin a través dels corredors humanitaris.

Des que es va crear el curs de Cooperació internacional i voluntariat fa sis anys hi han passat 150 alumnes. La seva responsable, Carla Riestra, destaca que "té més sentit que mai, no només pels refugiats sinó per l'acollida d'immigrants, el voluntariat i l'acció social". Posa en relleu que "és exclusiu d'Andorra perquè no hi ha cap altre curs sobre voluntariat internacional i cooperació". 

Un fet que demostra el compromís de la societat amb el voluntariat i la preocupació que genera la crisi dels refugiats, en la qual es calcula que més de 68 milions de persones han hagut de fugir de casa, la meitat de les quals són menors d'edat.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Rubén Calvo
Locució: Gerard Gort

 

Comparteix:

3.234.214.113