ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Ubach insisteix en els pisos de protecció oficial per resoldre el problema de l'habitatge i Filloy aposta per fomentar l'oferta

www.andorradifusio.ad

El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut i el secretari general de la Unió Sindical han compartit la preocupació per la situació dels lloguers. En una trobada, que Gabriel Ubach ha definit "d'altament positiva" tot i que no s'hagi avançat gaire per solucionar el problema. Mentre que Ubach ha insistit en l'aposta pels pisos de protecció oficial, Filloy creu que la prioritat és incrementar l'oferta.

El secretari general de l'USdA ha lamentat que les actuacions dutes a terme fins ara no hagin portat solucions efectives a la problemàtica de l'habitatge de lloguer. Després de reunir-se amb el ministre Víctor Filloy i de compartir la preocupació, ha celebrat que s'hagi pogut aturar una mica la inflació del mercat.

Ara bé, ha deixat clar que seguiran insistint en la creació d'habitatge protegit i que per això és clau la participació dels privats. "Entenem que ni el govern ni els comuns tenen avui en dia diners per invertir a fer pisos. A més, els pisos que poden fer serien molt pocs. Podríem parlar de 50 o 60 pisos? Nosaltres pensem que amb el privat, si els comuns i el govern més les entitats financeres col·laboren, poden contribuir a tenir uns 300 pisos en qüestió de dos anys de protecció oficial, tant de compra com de lloguer", calcula Gabriel Ubach.

Sobre la idea de potenciar els pisos de protecció oficial, el ministre ha recordat que el mercat ja està prou intervingut i que més que limitar el preu del metre quadrat cal fer accions per augmentar l'oferta. "Creiem que abans d'això, hem de treballar i fomentar amb les administracions comunals per veure com podem facilitar que hi hagi més producte al mercat", proposa el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, qui considera que es tracta d'un problema d'oferta i demanda.

Filloy s'ha mostrat optimista perquè es desencalli aviat algun acord de cessió de terreny amb els comuns i tirar endavant un parc d'habitatge social. També ha explicat que l'objectiu és poder entrar a tràmit la llei de creació de l'institut nacional d'habitatge al març, que podria entrar en funcionament el darrer trimestre d'aquest any. La primera quinzena de març es tornarà a reunir la Taula nacional de l'habitatge.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Sergi Linares-Fernando Montero-Anna Ginestà

Comparteix: