ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'UdA tanca els actes del 30è aniversari amb una càpsula del temps

www.andorradifusio.ad

La Universitat d'Andorra ha volgut cloure els actes de commemoració del 30è aniversari amb el tancament d'una càpsula del temps. Conté escrits i objectes quotidians i no s'obrirà fins el centenari de la universitat, d'aquí a setanta anys.

Documentació i objectes representatius del present com una clau d'una porta, una targeta de crèdit, monedes d'euro andorranes o un llibre són alguns dels objectes que s'han dipositat a la càpsula del temps dels 30 anys de la Universitat.

Aquesta càpsula s'obrirà d'aquí a 70 anys, quan la universitat celebri el centenari, ha avançat el rector, Miquel Nicolau.

Aquesta caixa té un volum de 80 litres, on també s'han dipositat objectes representatius de cada branca universitària que s'imparteix, com una mascareta, una xeringa o retoladors amb un esborrador.

El col·lectiu de treballadors jubilats també ha fet la seva aportació i davant la preocupació per la progressiva disminució de les abelles, s'han inclòs mostres dels seus productes com mel o bresca.

El ministre d'Educació i Ensenyament Superior en funcions, Eric Jover, ha dit que "és un exercici que pot semblar anècdotic però és molt interessant perquè t'obliga a fer un pas enrere, a relativitzar i a veure que en 70 anys les coses canvien moltíssim".

Els estudiants i professionals del curs 2088-2089 podran trobar missatges audiovisuals, cartes escrites i fotografies dels alumnes, personal del centre o polítics actuals i una carta de tots els conflictes armats que segueixen actius amb l'esperança que d'aquí a setanta anys hagin acabat.

Informa: Sergi Expósito
Imatge: Vicente Bellot

Comparteix:

3.238.7.202