ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

LA UE eliminarà la tarifa mòbil en itinerància el 2015

www.andorradifusio.ad

La tarifa mòbil en itinerància o 'roaming' desapareixerà de la Unió Europea el desembre de l'any vinent. Així ho ha aprovat el Parlament Europeu, que adopta la proposta de reglament de la Comissió presentada el 2013. Ara falta que els estats l´estudiïn per assolir un acord definitiu a final d'any. Tot i ser un país tercer, aquest reglament també podria afectar Andorra.

El 15 de desembre del 2015 fer o rebre trucades mòbils en un país de la Unió Europea diferent al d´origen no tindrà un cost afegit per a l´usuari. El Parlament Europeu ha aprovat per majoria àmplia eliminar la itinerància, coneguda com a 'roaming'.

Aquesta decisió no suposarà que Andorra Telecom l'elimini de la facturació, però la mesura podria afectar la parapública. Segons el director de màrqueting i relació amb el client d'Andorra Telecom, Carles Casadevall, entenen "que els andorrans vulguin tenir la mateixa tarifa que els ciutadans espanyols i francesos" i afirma que s'intentarà "  fer un esforç per baixar les tarifes però els operadors no ens ho posaran gens fàcil perquè voldran compensar la disminució d'ingressos que rindran per altres bandes, que són els països que no estem a la Unió Europea".

Recordem que Andorra Telecom treballa en una perspectiva en què els ingressos per itinerància minvaran i per això busca diversificar el model de negoci.

Un cop el Parlament Europeu ha aprovat el reglament, ara toca que els Estats l´estudiïn per assolir un acord definitiu a finals del 2014.

Informa: Andrés González-Nandín    Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

54.236.35.159