ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

"Últim estiu a Ordino" ja té ruta literària

www.andorradifusio.ad

Se n´ha fet una representació teatral i ara es posa en marxa un ruta literària. De la mà de la Sumpta, la protagonista d'"Últim estiu a Ordino", de Joan Peruga, el comú ha creat un recorregut amb codis QR per conèixer el poble, la seva història i fragments d´un llibre que ens traslladen a l´Ordino d´una altra època.

La Sumpta era filla de don Guillem d´Areny-Plandolit, cansada i malalta somia a passar un últim estiu a Ordino, fet que ha donat títol a la novel.la.

Un estiu en el qual recorda i viu experiències que ara a través d´una ruta amb 8 parades ens porten a diferents llocs del poble. Joan Peruga explica que "el Ventura, el gran amor de la Sumpta, era de Casa Rossell, on coneix a Mossèn Cinto, també havia de sortir el camí de Segudet, la casa d'Areny-Plandolit, l'església on s'hauria volgut casar amb el Ventura i, finalment, acabem al mirador, on es descobreixen petits secrets de la novel·la".

També es posa en relleu les cases que suporten la profunda crisi que es viu a final del segle XIX i que encara avui existeixen com casa Ferino, casa Nicolau i casa Guem. L´enllaç del QR disposa d'explicacions i fotografies antigues i actuals.

Amb sortida i arribada a l´oficina de turisme, es pot enllaçar amb la ruta Verdaguer ja existent. La consellera de Cultura, Vanessa Fenés, detalla que "el mateix codi QR t0indica per on has de continuar".

D´altra banda al mes de setembre es faran dues representacions teatrals a la Casa d´Areny-Plandolit i n´hi haurà d´altres fins a fi d´any.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: