ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

'L'última ossa d'Ordino' es representa per primera vegada com a patrimoni immaterial de la humanitat

www.andorradifusio.ad

'L'última ossa d'Ordino' es representa per primera vegada com a patrimoni immaterial de la humanitat. L'obra ha encetat el cicle hivernal de les Festes de l'Os del Pirineu.

L’Associació de Cultura Popular d'Ordino ha desfilat pel centre amb música popular abans de començar la funció. L'actuació popular de teatre i dansa ha representat la cacera d'una ossa amb diàlegs adaptats a l'actualitat andorrana.

Aquest any l'obra s'ha fet per primera vegada amb la rèplica del cap de l'ossa, l'original es conservarà com a símbol del patrimoni cultural i històric d'Ordino.

La directora del Departament de Patrimoni, Isabel de la Parte, afirma que es tracta d'un reconeixement molt important per a la cultura i també per al país. "Important per als sectors de la festa, perquè són els portadors d'aquesta tradició. Important per a tots els apasionats de la cultura popular i important per al país perquè finalment és posar el nom d'Andorra en una llista internacional." Per la seva banda, la cònsol menor de la parròquia, Eva Choy ha agraït la feina feta  a l'Associació de la Cultura Popular i assegura que "tenim ossa per a anys."


Informa: Redacció
Imatges: Cristina Fidalgo

Comparteix: