ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Ultimen la documentació per rebre les primeres vuit persones refugiades

www.andorradifusio.ad

Si no hi cap contratemps, aquest setembre arribaran els primers vuit refugiats sirians dels vint que el Govern s'ha compromès a acollir. Es tracta de dues famílies de quatre membres cadascuna.

Els primers vuit refugiats sirians que acollirà Andorra ara mateix són al Líban i formen part de dues famílies de quatre membres cadascuna.

Els fills tenen de vuit a quinze anys, mentre que els seus pares en tenen entre 40 i 50. Que puguin arribar al setembre dependrà de l'agilitat amb la qual se superin els tràmits administratius pendents.

Per un costat el Govern ha de validar-ne l'arribada. També caldrà que l'estat espanyol autoritzi que passin pel seu territori. Es calcula que aquestes gestions es puguin allargar un mes.

La comunitat de Sant Egidi, encarregada d'organitzar el corredor humanitari perquè arribin al Principat, cerca, conjuntament amb el Govern, un lloc on puguin viure i també ultima els detalls del pla d'acompanyament.

Se'ls facilitarà habitatge, menjar i tots els productes bàsics, però amb l'objectiu que amb el pas del temps trobin una feina i siguin autònoms.

Pel que fa a l'arribada dels altres dotze refugiats que preveu l'acord amb la comunitat de Sant Egidi s'analitzarà com funciona l'arribada dels vuit primers per poder revisar quins aspectes del procés es poden millorar.

Informa: Agència ANA

Comparteix:

3.214.184.250