ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Un nadó s'ha mort a l'hospital perquè no se’l va traslladar a temps

www.andorradifusio.ad

La setmana passada es va morir un nadó de dos mesos i mig a l´hospital Nostra Senyora de Meritxell en no ser traslladada a temps fins a Barcelona. Segons el SAAS, a Andorra no hi ha helicòpter medicalitzat pediàtric i els recursos d´Espanya i França no van poder fer el trasllat. El SAAS ha obert expedient informatiu per analitzar el cas. Els pares s´han reunit avui amb la direcció del SAAS i la ministra de Salut i Benestar.

Un nadó de dos mesos i mig, ingressat a la incubadora, va morir dimecres passat a l´hospital Nostra Senyora de Meritxell perquè no el van poder traslladar a temps a un centre estranger per fer-li una operació d´urgència. Segons publica avui el Diari d´Andorra, l´infant va patir un problema digestiu que feia urgent el trasllat. Els pares expliquen al rotatiu que, al migdia, dos centres de Barcelona van autoritzar el trasllat de la nena però el transport sanitari va arribar sis hores més tard quan l'estat de la petita, nascuda amb 25 setmanes i ja operada de l'aparell digestiu, era molt greu. Finalment es va morir al centre andorrà a les nou del vespre perquè no va poder superar una aturada cardíaca.

Segons ha explicat el SAAS, el centre hospitalari va activar el protocol de transport sanitari. Com que Andorra no disposa d´un helicòpter medicalitzat pediàtric es va demanar transport aeri a Espanya i a França, amb els qual hi ha convenis signats. Dimecres passat però aquests recursos aeris no estaven disponibles o no podien volar a Andorra. Pel que fa al transport terrestre, Andorra tampoc té ambulància pediàtrica i la de Catalunya es va enviar, segons el SAAS, quan va estar disponible.

Avui els pares del nadó s´han reunit amb la direcció general del SAAS i amb la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez. Se'ls ha comunicat l'obertura d'un expedient informatiu per esclarir les circumstàncies del cas.

Informa: Ana Alamán 

Comparteix:

3.231.220.225