ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Una app permet als alumnes alertar l'escola en cas d'assetjament

www.andorradifusio.ad

Els alumnes de l'escola andorrana d'Encamp ja poden utilitzar una app per alertar el centre si estan patint assetjament escolar. Es tracta d'una prova pilot que s'aplica a centres de fora d'Andorra i la voluntat és la prevenció d'aquest problema a les aules. D'aquí a uns mesos, el minsiteri d'Educació analitzarà els resultats i decidirà si l'estén a tots els centres educatius.

El ministeri d’Educació ha posat en marxa una prova pilot a l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp per prevenir les situacions d’assetjament escolar.

La prova consisteix a implantar l'ús d'una aplicació, anomenda B-resol. Els alumnes hi tindran accés a través dels seus iPads, i els permet alertar tres persones de referència de l’escola si estan patint una situació d'assetjament, activant així el protocol d’intervenció. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha destacat que davant "una situació difícil de gestionar per l'alumne, s'obre un canal de comunicació que pugui posar en alerta els responsables de l'escola i generar canals d'ajuda".

L’aplicació també pretén fomentar la resolució de tot tipus de conflictes per la via del diàleg, amb la supervisió i el seguiment d’un docent.

La iniciativa s'ha pogut dur a terme gràcies a la participació d'Andorra Telecom, proveïdora de les aplicacions i que farà els programes de formació dels docents i psicopedagogs del centre.

D'aquí a uns mesos, la companyia de telecomunicacions farà una recopilació de dades i el ministeri d'Educació decidirà si la porta a tots els centres educatius.

La prova pilot s’emmarca en el pla d’accions de prevenció de situacions d’assetjament escolar que està ultimant el ministeri i que es presentarà les properes setmanes, amb l'objectiu d'establir un seguit de mesures per poder conscienciar, prevenir i reduir l’assetjament escolar.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatge: Anna Romagosa/ Marta Paixà

Comparteix: