ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Una part important dels comptes no declarats de clients espanyols, pendents de regularitzar

www.andorradifusio.ad

Mentre que la pràctica totalitat dels comptes no declarats de clients francesos ja s'han regularitzat, un percentatge significatiu de clients espanyols encara no ha fet el pas. Els assessors fiscals els recomanen que ho facin com més aviat millor, però alguns prefereixen esperar si alguna sentència judicial obliga l'agència tributària espanyola a rebaixar les elevades sancions que aplica.

La Comissió Europea ja va picar el crostó al govern espanyol, al qual va obrir un expedient en considerar que els recàrrecs i sancions que aplicava, en alguns casos de fins al 150%, eren desproporcionats. És agafant-se a aquest precedent i malgrat l'intercanvi automàtic d'informació, que alguns dels impositors amb diners o béns a Andorra que encara no han regularitzant prefereixen esperar per si prospera algun dels recursos que en reclamen una rebaixa.

Els assessors fiscals no saben quantificar el percentatge de clients espanyols que encara no han fet els deures però pensen que és important. Així ho ha assegurat el vicepresident de l'Associació d'Assessors Tributaris i Fiscals, Marc Vilallonga, qui pensa que "estan intentant apurar al màxim els terminis".

La situació dels espanyols amb comptes a Andorra contrasta amb la dels francesos. Mentre que els primers estan pagant ara recàrrecs del 60%, a França es mouen entre el 20 i el 36%. Vilallonga assegura que "del costat francès el 100% de clients estan regularitzats" i atribueix aquesta diferència amb Espanya a que "el cost a França era molt raonable".

De tot plegat se n'ha parlat aquest matí durant una jornada organitzada per l'Associació d'Assessors Fiscals que ha convidat un expert espanyol i durant la qual s'han analitzat diferents estratègies per regularitzar els comptes de la manera menys lesiva possible. La recomanació dels assessors és la de fer-ho com més aviat millor i, si cal, reclamar els diners que els puguin cobrar de més a posteriori.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Vicente Bellot

Comparteix:

35.175.191.72