ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Unicef Andorra i Albert Llovera porten a Jordània cadires de rodes per als refugiats sirians

www.andorradifusio.ad

Unicef Andorra s'ha implicat en la crisi humanitària de molts sirians, obligats a fugir del seu país per una guerra civil que ja fa prop de 9 anys que dura. L'ONG ha donat 30 cadires de rodes per als qui pateixen alguna discapacitat. Una delegació andorrana, amb l'Albert Llovera com ambaixador, s'ha desplaçat fins a la veïna Jordània, farcida de refugiats sirians, per fer la donació.

La delegació ha iniciat tres dies de visita per veure sobre el terreny la feina d'UNICEF amb alguns dels refugiats. Educació, integració de nens sirians i també inclusió d'aquells que abans o com conseqüència de la guerra s'han vist privats de mobilitat. Les 30 cadires d'UNICEF Andorra han estat mesos viatjant i es repartiran en el camp de refugiats més gran del país, Za'atari, i també a la capital, on molts ja s'han instal·lat. Finalment, després de mesos de viatge, les cadires han arribat i la primera a rebre'n una ha estat la Jazmin que viu en un assentament temporal prop d'Amman.

La Jazmin pateix paràlisi cerebral relacionada amb la cosanguinitat ja que els seus pares són cosins germans. Fins ara no es podia desplaçar sola i l'havien de portar a coll. Una dificultat afegida és que la seva família no ha volgut viure a la ciutat sinó en assentaments nòmades que es desplacen per participar diferents conreus. L'alegria de la nena de 9 anys era més que notable mentre interactuava amb l'Albert Llovera. "Em fa molta il·lusió. Sóc l'únic ambaixador d'Unicef que va en cadira de rodes. Poder fer aquesta coseta... La gran Unicef estarà contenta que un petit país com és el nostre aporti unes coses que no s'havien fet mai", assegurava Llovera. Per a la directora d'Unicef Andorra, Marta Alberch, "és un d'aquells dies que t'agrada la teva feina més que mai". "El nostre dia a dia" val la pena, ha afegit.

Les cadires d'un material treballat per ser resistent provenen d'un dels patrocinadors d'Albert Llovera i estan valorades en prop de 30.000 euros.


Informa: Anna Pifarré
Imatges: Xavi Fajardo

Comparteix:

3.80.160.29