ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

Unicef i Copsia col·laboren per reforçar la salut mental dels menors en temps de pandèmia

www.andorradifusio.ad

Unicef i el Col·legi de Psicòlegs col·laboren en una actuació conjunta per reforçar la salut mental dels menors en temps de pandèmia. Aquesta és una de les iniciatives que s'emmarquen en el Dia mundial de la infància que es commemora en més de 180 països.

Els infants són un dels col·lectius més afectats per la Covid-19. Van ser els primers a ser confinats al març i dels últims a poder tornar a sortir al carrer a l'estiu. A més, la difícil situació socioeconòmica d'algunes famílies els fa ser especialment vulnerables.

Segons Unicef, el grau de benestar dels infants a Andorra està per sobre del dels Estats veïns, tot i que alerta que la pandèmia ha tingut afectacions, sobretot en aquells nuclis familiars que ja tenien una situació econòmica complicada.

La directora d'Unicef Andorra, Marta Alberch, ha detallat que "una de cada tres famílies ha vist afectada la seva situació econòmica" i ha remarcat que "som una societat petita i a vegades demanar aquest ajut costa".

En aquest sentit, ha encoratjat a aquells que ho necessitin a "fer aquest pas".

És en aquest punt on la ONG vol fer especial incís em aquest any de pandèmia. Amb el Copsia, començaran una campanya a les escoles per tractar la salut mental dels infants, que en molts casos s'ha vist afectada per la Covid-19.

Segons ha comentat Alberch, la salut mental dels menors s'ha de treballar, ja que "s'han detectat molts casos i hem de treballar en la detecció precoç". També ha afegit que "s'ha de garantir que tots els nens tinguin accés a l'atenció que requereixen".

Tot plegat, relacionat amb el Dia mundial de la infància que se celebra aquest divendres. Les xarxes s'han omplert des de primera hora de missatges amb l'etiqueta #GoBlue i de fotografies amb distintius de color blau. Les institucions, els personatges públics i les escoles s'han bolcat en una campanya de sensibilització telemàtica.

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Albert Refart

Comparteix:

3.216.79.60