ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

UNICEF reclama que es respecti l'anonimat dels refugiats i que es reguli el dret d'asil

www.andorradifusio.ad

Preocupació entre les ONG per l´estigmatització i la instrumentalització de les famílies de refugiats quan arribin a Andorra. UNICEF considera que se´ls ha de donar un cert anonimat perquè no se sentin centre d´atenció i facilitar-los així la integració. Alerta també que en dos anys el dret d´asil ha d´estar regulat o les famílies es quedaran sense empara legal.

L´arribada de pesones refugiades aquest setembre ha fet mobilitzar totes les ONG del país. S´han reunit diverses vegades amb l´executiu i consideren que, de manera global, els temes logístics com els protocols a les escoles per atendre els nouvinguts o els de salut per a una assistència més individualitzada, s´estan fent bé.

Ara bé, el que sobretot els preocupa és la reacció a la seva arribada. També els preocupa que tant des de les institucions com la premsa se´ls acabi instrumentalitzant. L´objectiu ha de ser clar: facilitar la integració i, per tant, donar-los temps per adaptar-se.

Per altra banda, UNICEF s´ha mostrat satisfeta perquè el Govern hagi trobat finalment una solució transitòria. Are bé, recorda que el dret d´asil s´ha de regular a curt termini.

L´ONG, pel seu compte, s´ha ofert per facilitar allotjaments als nouvinguts a través dels seus col·laboradors, ajudar-los a buscar feina o a acompanyar-los perquè coneguin el país.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatge: Fernando Montero

Comparteix:

100.26.176.182