ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Unió Hotelera creu que s'ha de reforçar la publicitat sobre la seguretat sanitària d'Andorra

www.andorradifusio.ad

L'Andorra Shopping enguany durarà dues setmanes més. És la informació que en té la Unió Hotelera i que celebra juntament a d'altres campanyes que enforteixin la confiança del que ens visita. En un futur part d'aquestes despeses es podran sufragar amb la taxa turística, que creuen que cal estudiar més enllà de la que es paga tradicionalment a l'hotel.

Fa unes setmanes que sembla que el turista ha recuperat la confiança en viatjar, però el president de la Unió Hotelera, Carles Ramos, diu que encara hi ha molta incertesa per la barreja d'informacions a nivell internacional que a vegades fa el turista i que cal solucionar. Demana "invertir en publicitat i informació als països veïns" perquè "molts hotels reben trucades de gent que no està segura si pot accedir o si haurà de fer quarantena a Andorra".

Els hotels cèntrics són els que tenen un percentatge més elevat d'ocupació i n'hi ha que a dia d'avui es troben al 80% però en moltes parròquies, no es venen habitacions. De fet, aquest estiu hi ha una vintena d'hotels que no han obert.

És per això que amb vista a la tardor Ramos diu que serà vital la campanya prevista pel Govern. "S'està treballant amb el Shopping Festival per allargar-ho crec que un parell de setmanes més i fer moltes campanyes per vendre Andorra com una destinació segura, de muntanya, que no només són compres o Caldea, que hi ha moltes coses a fer", avança Ramos.

Moltes de les campanyes haurien d'estar subvencionades per una taxa turística que ara mateix no es veu el moment de plantejar, però sí que esperen que un cop activa es repercuteixi no només en el sector hoteler. Ramos creu que ara tenen "molts maldecaps a mantenir el personal i intentar omplir al màxim els hotels com per posar-nos a pensar de quina quantitat o si s'ha de cobrar una taxa per als que vinguin i no pernoctin...".

Setembre és el nou horitzó que té ara un sector tocat per la pandèmia i que ara no es pot permetre el luxe de fer massa previsions.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

3.235.137.159