Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

La unió entre Josep Guinovart i la poesia, en una exposició

www.andorradifusio.ad

L'ambaixada d'Espanya recorda la figura de Josep Guinovart i ho fa amb una exposició que es podrà veure fins al 23 de març. En la inauguració d'aquest dilluns s'ha fet una posada en escena per poder captar l'artista amb els sentits.

Entrem en el món més íntim de Guinovart, allà on és Guino. L'artista evoca la lluna plena de Lorca al "Romancero gitano" i punyals que arriben al cor, com el 'cante jondo' i les seves guitarres.

L'exposició és un homenatge a l'artista tan present i tan absent com molts dels protagonistes dels seus quadres, com les "Decapitacions", de Pere Quart, o Salvat-Papasseit i José Agustín Goytisolo.

La filla de l'artista i comissària de la mostra, Maria Guinovart, explica com "l'exposició estava pensada sobre els lligams entre Guinovart i la poesia i, com passa moltes vegades, sense adonar-nos, hi ha com una exposició molt més àmplia perquè ens ensenya aquesta unió i, a més a més, un Guinovart treballant l'obra gràfica, treballant originals i un Guinovart escultor". 

I entre els homenatges hi ha una sèrie de litografies dedicades al seu gran amic Carles Santos a qui els Petits Cantors han dedicat una cançó a partir del seu cognom.

Aquest dilluns s'ha fet una posada en escena en què Manel Gibert, Ester Fenoll i Iago Andreu han recitat, Carles Flinch ha fet una coca inspirada en l'artista i els Petits Cantors han clamat el seu nom amb una lletra amb motiu de l'any Guinovart que encara és vigent.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Ruben Calvo
Locució: Xavi Albert

Comparteix: