ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Units per posar en valor la cultura amb més de 50 esdeveniments

www.andorradifusio.ad

Després de fer-nos més amè el confinament, ara arriba el moment que els artistes del nostre país tinguin el seu reconeixement. Neix 'La cultura no s'atura' un programa que de desembre a febrer donarà la possibilitat d'assistir a més de cinquanta esdeveniments culturals. La iniciativa la impulsen i el ministeri de Cultura i tots els comuns, menys Escaldes-Engordany.

De l'1 de desembre al 27 de febrer un centenar d'artistes i creadors amb empreses de l'àmbit cultural, com llibreries, galeries d'art, editorials i cinemes, s'uneixen per posar en valor la cultura del país amb esdeveniments que es faran a les parròquies que participen en aquest festival de la cultura nacional que neix amb el títol 'La cultura no s'atura' i al qual es vol donar continuïtat.

I és que aquella cultura que ens va salvar durant el confinament ara té la seva recompensa.La ministra Sílvia Riva explica que "a mesura que avançava la segona onada de la Covid-19 va sorgir la idea d'impulsar un conjunt d'actes per donar suport al teixit cultural i oferir multitud d'esdeviments al conjunt dels ciutadans".

El festival ha programat activitats de tots els camps començant per les arts escèniques que estrenen associació. Hi haurà sessions de curtmetratges. Entre les estrenes podrem veure 'Awake' d'Alfons Casal, 'Vesania' d'Eli Terri im 'Mr. Handsolo' d'Hèctor Romance.

Hi haurà exposicions a totes les galeries. Sam Bosque descobrirà obra que ha fet en confinament i tornen a exposar Eva Ariza, Javier Balmaseda i Francisco Sánchez.

Pel que fa a la música s'han escollit els grups que més concerts han anul·lat arran de la pandèmia com els Pali i els Punkers Love The 80's. 

El ministeri de Cultura aporta 45.000 euros i els comuns participants, la resta fins a 100.000. Hi participen tots els comuns menys el d'Escaldes-Engordany que no hi ha volgut prendre-hi part.

Per primera vegada Andorra té un festival de diverses disciplines per començar a posar nom a la cultura andorrana.

Escaldes-Engordany no entén el projecte

El comú d’Escaldes-Engordany ha informat a través d'un comunicat que dona suport i defensa el panorama artístic nacional, tot i les enormes dificultats que ha plantejat la pandèmia, amb una programació cultural i artística amb els artistes locals com a grans protagonistes.

Així, no entén la necessitat d'un acte d'escenificació conjunta, en forma de conveni, per a promoure el moviment de la cultura que en cap moment s'ha aturat. De fet, manifesta que el comú "no ha aturat ni aturarà mai la cultura".

Des de la corporació entenen que l'homogeneïtzació de la cultura no és el camí adient pel bon desenvolupament d'aquesta i expliquen que l'esperit ha de ser justament la promoció de la diversitat, entesa com a element fonamental de promoció i defensa de la cultura i de l'art, per a garantir la llibertat de programació, pròpia i alhora complementària, que han de tenir els comuns en la seva oferta als ciutadans.

Informa: Rosa Alberch - Agència ANA
Imatges: Desirée Sala

Comparteix:

3.239.236.140