L'USdA alerta de l'impacte de la forta pujada de l'IPC i denuncia un model que considera especulatiu

www.andorradifusio.ad

Els sindicats veuen amb preocupació la forta pujada de l'IPC perquè encareix serveis i productes bàsics. A més, creuen que la situació s'agreuja per la política d'afavorir l'arribada d'inversions merament especulatives que afecta el preu dels habitatges.

Aliments i combustibles més cars és, segons els sindicats, la punta de l'iceberg d'una problemàtica generada per un model especulatiu.

El secretari general de la Unió Sindical d'Andorra (USdA), Gabriel Ubach, creu que les xifres de l'IPC anuncien un agreujament de les economies més febles a l'hivern, ja que la pujada dels carburants repercutirà en el preu de les calefaccions i se sumarà a l'elevat cost de la vida, que s'ha vist incrementat pel preu de l'habitatge i la cistella de la compra, apunta.

Quant a les propostes de la taula d'habitatge, que aposta per apujar els lloguers més baixos per sobre de l'IPC fins a un límit del 30% de la renda familiar i mantenir la congelació dels arrendaments, serà un afegit més a la delicada situació de les economies familiars.

A més, segons Ubach, la problemàtica de l'habitatge és fruit d'un model especulatiu.

"El culpable és el Govern, que està permetent que s'instaurin economies especulatives, sobretot en matèria d'habitatge, sense tenir en compte que això va en contra de la majoria dels habitants."

Gabriel Ubach, secretari general de l'USdA

Els sindicats lamenten que el Govern no tinguin en compte les seves propostes per millorar el nivell de vida dels treballadors i per controlar el preu dels habitatges.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix:

Un especialista veu Andorra com a possible pol d'atracció d'empreses de la indústria del metavers El Govern reclamarà els diners dels crèdits tous impagats