ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'USdA farà cursets amb el suport d'UGT i CCOO per ensenyar a treballadors i empresaris com funcionen els comitès d'empreses 

www.andorradifusio.ad

La Unió Sindical prepara xerrades i cursets per conscienciar sobre el funcionament dels comitès d'empresa i els convenis col·lectius, prenent com a referència la resta d'Europa. Consideren alarmant la manca de cultura sindical del país, sobretot entre treballadors del sector privat i empresaris.

Les dades ratifiquen l'opinió del sindicat, ja que només una dotzena d'empreses tenen un conveni col·lectiu i tan sols setze disposen de delegats de personal o comitès d'empresa. Per això, el sindicat prepara una sèrie de xerrades a càrrec d'especialistes estrangers per informar sobre com s'articulen a la resta d'Europa els comitès d'empreses, així com de les funcions d'un conveni col·lectiu.

El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, detalla que alguns "ja saben perfectament quins són els deures i obligacions dels treballadors dins d'aquests convenis col·lectius i dins d'aquests comitès d'empresa".

El sindicat tindrà el suport de tècnics d'UGT i CCOO de Catalunya, elegits per l'afinitat idiomàtica. Els cursos tindran una durada de 4 hores en dues jornades i estaran oberts a qualsevol interessat, i per descomptat al sector empresarial.

Ubach pretén que la gent s'informi "de com funciona a la resta d'Europa, als països democràtics el que són els comitès d'empresa i els convenis col·lectius, això és l'interessant". Lamenta que els empresaris defensin la seva creació, però crítica que a l'hora de la veritat "ningú fa res".

La intenció, segons el secretari general, és iniciar els cursos abans de l'estiu. Prèviament, el sindicat presentarà la iniciativa al Govern i també a les associacions empresarials.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix: