ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La vacunació al personal educatiu s'iniciarà aquesta setmana

www.andorradifusio.ad

La vacunació contra el coronavirus SARS-CoV-2 al personal dels centres educatius començarà aquesta setmana.

Així ho ha anunciat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, aquest dimarts. De fet, els docents ja han començat a rebre les convocatòries per rebre el vaccí. A la vegada es mantindran els tests d'antígens setmanals a les escoles per detectar els casos asimptomàtics i evitar així la propagació del virus.

Aquest dimarts han començat a administrar-se les noves dosis d'Oxford-AstraZeneca que van arribar la setmana passada a través del projecte COVAX. Uns vaccins que permeten accelerar la campanya de vacunació. Segons el titular de Salut, se n’administrarà “prop d’un miler” diari fins arribar a les 15.000 –l’altra meitat es reservarà per a segones dosis–, i seguint l’ordre establert en el Pla de vacunació.

Joan Martínez Benazet ha reafirmat l'eficàcia de la vacuna d'Oxford-AstraZeneca després que un expert de l'Agència Europa del Medicament hagi vinculat les darreres hores el vaccí amb els casos de trombosi. Ha insistit que les afectacions que s’han reportat són mínimes i se sap què les provoca: "és un cas de cada milió de persones i hi ha tractament". "Els possibles efectes de no vacunar-se són molt més greus que els de fer-ho”, ha declarat recalcant la importància de rebre el vaccí: “Estem en cursa entre la pandèmia i la vacuna i hem de guanyar”.

Aquest dimarts en la primera jornada de vacunació amb les noves dosis d'Oxford-AstraZeneca s'espera superar el miler de persones, incloses en la fase 3 del pla de vaccinació. Es tracta de persones més grans de 60 anys i menors de 70 que no han estat vacunades en fases anteriors, persones de risc amb determinades patologies, treballadors de pisos tutelats i centre d'acolliment, personal essencial de primera línia i membres del centre penitenciari. Les persones vacunades destacaven que el procés s'ha desenvolupat sense cap incidència i només algú lamentava no poder-se vacunar amb els vaccins de Pfizer.

Els inscrits en el cens per rebre la vacuna superen les 33.000 persones. Un 10% de les que tenia data i hora aquest dimarts per rebre la dosi ha anul·lat la cita.

Informa: Redacció - Joan A. Sarmiento-Sergi Cano
Locució: Sergi Cano

 

Comparteix: