ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Vallnord Pal-Arinsal preveu obrir una temporada d'hivern de màxims el 28 de novembre

www.andorradifusio.ad

Vallnord Pal-Arinsal preveu una temporada d'hivern de màxims. Es vol aprofitar l'experiència de l'estiu, que està funcionant millor del previst, per dissenyar un panorama hivernal el més semblant possible al d'altres anys. No es renuncia a rebre turisme britànic ni rus i s'aposta per contractar majoritàriament professionals del país i fronterers.  

Vallnord Pal-Arinsal treballa amb diversos escenaris per a l'hivern en funció de l'evolució de la pandèmia del coronavirus, però la intenció és oferir una temporada de màxims amb obertura el 28 de novembre i tancament a mitjan abril.

Tot i les dificultats, l'estiu s'està salvant i l'optimisme domina el discurs del director general, Josep Marticella, qui creu que "estem fent les coses molt ben fetes" i que "per al turisme de proximitat venir a Andorra és una garantia".

No obstant això, Marticella no dona per perduts els visitants del Regne Unit i ha assenyalat que treballaran per aconseguir que així sigui, ja que són un turisme "bàsic i essencial" per a la seva estratègia.

Quant a la facturació, treballa amb una reducció d'un 10 o un 20% respecte de fa dos hiverns, que és el que han agafat com a referència, sempre pendent de la situació sanitària.

No arribaran als 700 treballadors d'altres temporades, però Pal-Arinsal mantindrà les inversions, especialment per a neu de cultiu.

En aquest sentit, Marticella ha explicat que s'hi haurà de reduir el nombre de personal i les despeses de funcionament en la mesura del possible. Pel que fa a les inversions, ha indicat que "estarem en una línia d'entre 1,5 i 2 milions".

El domini apostarà per contractar treballadors del país i fronterers, sense oblidar també els no comunitaris, tot i que amb unes xifres més modestes que altres hiverns. "S'haurà de donar el màxim de llocs de treball a la gent del país, residents i transfronterers que ho necessitin". Marticella pensa que "aquesta serà la nostra responsabilitat", però ha remarcat que "el que no es podrà fer és no comptar amb no comunitaris".

Garanteix les mesures de seguretat contra la Covid-19 i assegura que tothom s'ha acostumat ja a fer-ne ús.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Pere Besolí-Arxiu RTVA

Comparteix: