ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els vehicles andorrans hauran de pagar 5 euros per saber si poden entrar a Barcelona sense restriccions

www.andorradifusio.ad

Els vehicles de fora d'Espanya, entre els quals els andorrans, hauran de pagar 5 euros per saber si podran accedir sense limitacions a l'anomenada Zona de Baixes Emissions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. La taxa serviria per donar-se d'alta en una base de dades en què constarien els cotxes segons el nivell de contaminació.

Si són vehicles dièsel matriculats abans del gener del 2006 o de benzina d'abans del 2000 veuran restringit el seu accés a la zona a partir de l'1de gener de l'any que ve. L'espai inclou les rondes de Barcelona i part d'altres poblacions metropolitanes. En cas de voler accedir-hi en dies laborables i entre les 7 del matí i les 8 del vespre, s'hauran de pagar dos euros al dia, fins a un màxim de deu vegades l'any.

El Govern està en contacte amb l'Ajuntament de Barcelona per saber com aquesta mesura acabarà afectant els vehicles del Principat. "Estem demanant a l'Ajuntament de Barcelona que se'ns precisin aquestes condicions. En desconeixem oficialment el contingut, però sabem que no són d'aplicació imminent. Estem fent les gestions per saber com els vehicles andorrans haurien de gestionar l'entrada a la ciutat de Barcelona", detallava el ministre portaveu, Eric Jover, en roda de premsa.

Informa: Sergi Cano
Imatges: J. Seabra-A. Ginestà

Comparteix:

3.236.74.69