ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El veïnat d'Ordino espera aclarir tots els dubtes sobre el laboratori de Grifols en la reunió de poble d'aquest dimecres

www.andorradifusio.ad

Les entrades per assistir presencialment a la reunió informativa sobre el projecte de Grifols a Ordino aquest dimecres a la nit ja s'han exhaurit. Una mostra que el futur laboratori de recerca en immunologia genera interès. Precisament el BOPA publica els canvis legislatius que es van aprovar al Consell General per permetre la seva construcció. Hem parlat amb veïns i veïnes de la parròquia per veure què en pensen de tot plegat.

El cap de Govern, el ministre de Salut i el cònsol major d'Ordino presentaran aquest dimecres al vespre el projecte del laboratori de recerca en immunologia de Grifols en una reunió informativa. Molts veïns i veïnes esperen aclarir tots els dubtes i saber-ne més detalls. Asseguren no disposar de la informació necessària per poder opinar encara i esperen que la trobada serveixi per esvair tots els neguits.

Algunes persones ho tenen clar. L'arribada d'un altre sector econòmic amb la construcció d'aquest laboratori aportarà beneficis a la parròquia i al conjunt del país, sobretot després del què ha suposat la pandèmia.

En relació amb el nivell de seguretat, Joan Martínez Benazet ja va avançar que el laboratori seria de nivell 3, com els que hi ha instal·lats en altres ciutats europees com Niça, Marsella i a Navarra. En tot cas, el ministre de Salut va defensar que "no suposarà cap perill per a la població". Hi ha qui mostra el seu neguit. D'altres creuen que no cal alarmar-se abans d'hora.

Una de les opcions que el comú i el quart tenen sobre la taula per a l'hotel Casamanya és el de convertir l'espai en una residència per als investigadors. El poble lamenta que l'hotel continuï en desús i espera que se li doni alguna funció aviat.

Quant a la necessitat de consultar la parròquia sobre la construcció del laboratori, alguns creuen que caldria dur-la a terme per conèixer l'opinió de la població. D'altres consideren que les administracions ja tenen les competències per prendre decisions d'aquest tipus.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Pere Besolí
Imatges cedides: Grifols

Comparteix:

44.192.253.106