ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els veïns de Bixessari celebren les obres per evitar despreniments però alerten d'altres zones de risc

www.andorradifusio.ad

Els veïns de Bixessarri veuen amb bons ulls les obres per estabilitzar la calçada de la carretera general 6. Tot i que creuen que els tres punts d'actuació no seran suficients en un futur, perquè hi ha altres barrancs a la zona que provoquen acumulacions d'aigua i despreniments de terra. Les pluges del juliol han provocat inundacions dins les cases i destrosses a jardins i façanes. Unes obres urgents que esperen que es facin bé, i així s'evitin més problemes.  

Bixessarri ha estat focus de torrentades aquest juliol. Un fet que, com expliquen els veïns, passa cada estiu. "L'aigua va entrar també a casa meva", diu un dels habitants de la zona, mentre una altra veïna recorda com van sentir "de cop un soroll com si baixés tota la muntanya i de seguida vam veure troncs i més troncs". I és que hi ha qui pensa que cal "netejar-ho tot una altra vegada" perquè no es torni a repetir. Davant la situació el Govern va decidir iniciar obres de millora que ja estan en marxa. 

El torrent d'Aixàs és un dels punts més conflictius de Bixessari. Amb la primera torrentada, l'aigua que baixava pel torrent va sobrepassar la carretera acabant al riu. La intenció amb aquestes noves obres és construir una galeria de dos metres per aconseguir, així, evacuar l'aigua. La situació que es va viure va obligar a tallar la carretera, provocant una afectació no només als veïns de Bixessarri sinó també als d'Aixàs, Ós de Civís i Canolich.

Les obres d'estabilització de la calçada duraran 12 setmanes i es preveu que acabin al novembre. Els veïns es mostren satisfets per la rapidesa en l'adjudicació i l'inici de les obres, però creuen que hi ha més punts del poble en els quals caldria actuar. "Almenys alleugereix la situació", declara un dels veïns esperant-ne el resultat final.

En la reunió del poble, quan es va explicar als veïns com es farien les obres, es va exposar que era inviable arribar a un nivell de seguretat estable, com en altres carreteres generals. Els residents de la vila en són conscients i exposen que un bon manteniment dels boscos i barrancs ajudaria a minimitzar els efectes de la pluja. 

Informa: Roser Puigbò
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix: