ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Veïns d'un conjunt residencial de Canillo, angoixats per si es queden sense pis i no poden pagar un altre lloguer

www.andorradifusio.ad

Puja l'interès per comprar, recuperar pisos i la preocupació per mantenir el contracte de lloguer. La llei de mesures urgents, de moment, està protegint moltes famílies. Tot i això, estan intranquil·les pel que podria passar quan s'acabi quest període. Alguns veïns ja han rebut notificacions perquè canviïn de domicili.

Els veïns d'un conjunt residencial de Canillo han rebut una carta que els demana marxar. Es poden acollir a la pròrroga del contracte un any més, amb les mateixes condicions, però molts ja són fora per por que els apugin el lloguer més endavant.

"No els interessa que ens quedem aquí. Sembla que vulguin comprar, vendre el pis i alhora apujar el lloguer", diu  Vera Guerra, una de les veïnes.

Els ofereixen comprar l'immoble per uns 340.000 euros. Ells demanen negociar un contracte amb un preu que puguin pagar.  Un altre dels veïns, Alexis Núñez, considera que "ha de ser quelcom proporcional al que cobrem". "Som persones normals, gent obrera que cobrem uns 1.000 euros i escaig. Amb totes les despeses que tenim no podem accedir a un altre pis".

Però aquest no és un cas aïllat. L'oficina d'habitatge també ha rebut consultes per aquest motiu d'altres punts i creu que seguiran augmentant els propers mesos.

Per això, el raonador del ciutadà reclama allargar la pròrroga i la congelació dels preus del lloguer més enllà d'un any. També que es faci un control previ abans que els llogaters hagin deixat el pis en cas que el motiu sigui la recuperació per a ús propi o familiar per part de l'arrendatari. Marc Vila recorda que "la llei diu que ha de marxar i posar-ho en coneixement del Govern, però la llei també diu que si resulta que no ha complert, només es posa una multa i, per tant, el llogater ja està fora."

Els veïns canillencs també denuncien que se'ls han apujat les despeses més d'un 50% sense justificació. És una pràctica que segueix sent habitual, informen des de l'oficina d'habitatge, tot i que les consultes per aquest motiu s'han reduït a la meitat respecte del 2020.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Nil Forcada

Comparteix: