ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Velles Cases Andorranes rescata un vell Fargo que portava 40 anys a la intempèrie a Fontaneda

www.andorradifusio.ad

L'associació Velles Cases Andorranes ha aconseguit rescatar un vell autocar Dodge Fargo que estava semienterrat en un solar de Fontaneda des de feina 40 anys. L'operació ha estat un èxit i el vehicle es troba ja en un nova ubicació a Andorra la Vella. La idea de l'associació és recuperar-lo i exposar-lo al públic.

El Fargo es va construir l'any 1946 i un més tard va ser adquirit per fer servei a Andorra. Entre els anys 40 i 60 va ser utilitzat per portar passatgers a França. El seu darrer propietari el va aparcar al solar de Fontaneda, on ha estat 40 anys a la intempèrie, protegit de les mirades per un mur. A les nou del matí s'han iniciat els treballs per extreure'l d'on estava, una operació complicada que s'ha completat en menys d'una hora.

La primera fase per salvar el Fargo, d'un pes de més de 4 tones i mitja, ha finalitzat amb èxit. Ara, Velles Cases Andorranes estudia què fer-ne. La reconstrucció completa sembla descartada per l'elevat cost econòmic.

Benet no s'ha estat de criticar el Ministeri de Cultura per desentendre's del Fargo i ha lamentat també que l'autocar, anterior als clipols i un dels més antics del país, no tingui un lloc reservat ja al futur Museu de l'Automòbil.

L'últim viatge del Fargo ha estat en direcció a Andorra la Vella. Allà es guardarà en bones condicions, esperant que es decideixi el seu futur.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Guillem Casal

Comparteix: