ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La venda de camions, camionetes i motos salva un agost amb els turismes en caiguda lliure

www.andorradifusio.ad

La venda de turismes continua en caiguda lliure. Ho confirmen les dades de matriculació del mes d'agost, que acaben en verd gràcies a un repunt en la venda de camions, camionetes i motos.

Agost ha marcat un nou mínim en la venda de turismes. Se n'han venut prop d'un 10% menys que ara fa un any. En canvi han augmentat exponencialment les matriculacions d'altres tipus de vehicles, sobretot, camions, camionetes motos i ciclomotors. És gràcies a aquesta circumstància que les dades globals del mes han estat positives, amb un increment de més de nou punts respecte a l'agost del 2018.

Potser per aquest inusual protagonisme de camions i camionetes, agost ha trencat la tendència a la baixa en la venda de vehicles de gasoil. Són els que més creixen, quan fa molts mesos ja que van a la baixa. 

Una pèrdua de presència a la xarxa viària dels vehicles dièsel que és constant des de fa molt de temps i que es veu clarament reflectida si ens fixem en l'acumulat de matriculacions dels últims dotze mesos. En només un any les vendes, pel que fa al gasoil, s'han desplomat fins a una quarta part. En paral·lel, els vehicles de benzina han pujat en vendes i, sobretot, han seguit guanyant pes en el total del parc automobilístic.

Informa: Jordi Cama
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

34.204.200.74