ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les vendes de les grans superfícies creixen un 5% al juny

www.andorradifusio.ad

Important augment, de prop de cinc punts, de les vendes de les grans superfícies al juny. Un increment liderat pels productes no relacionats amb l'alimentació. Destaca també que la gran majoria del personal d'aquesta mena de comerços treballa a jornada completa.

Després de dos mesos amb creixements molt més moderats, l'índex de vendes de les grans superfícies comercials s'ha disparat el mes de juny. De fet, multiplica per cinc l'increment de maig i dobla el d'abril. El responsable és l'augment de vendes dels productes que no tenen res a veure amb l'alimentació, que s'enfilen set punts d'un any a un altre. També experimenta xifres millors que les d'un any abans, tot i ser un creixement més modest, la venda de productes alimentaris. 

Números verds que contrasten amb les mateixes dades dels estats veïns. Les grans superfícies a Espanya pràcticament no registren cap variació en el volum de vendes mentre que a França, al juny, s'han desplomat en més de dos punts percentuals.

Pel que fa als empleats, els grans comerços d'Andorra mantenen pràcticament igual el nombre de persones contractades. D'aquestes, hi ha majoria de dones, el 60%. Destaca també que la pràctica totalitat dels treballadors del sector disposa de contractes de jornada completa. Són molt pocs els membres de la plantilla, a penes un 7%, els que treballen a jornada parcial.

Informa: Jordi Cama
Locució: Gerard Gort

Comparteix: