ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La versió jazz de l'himne d'Andorra s'estrena en el concert de commemoració del centenari

www.andorradifusio.ad

Amb motiu del dia de Meritxell i la celebració del centenari de l'himne d'Andorra, una de les novetats ha estat estrenar la versió en estil de jazz. Es tracta d'un arrenjament del pianista Enric Bartumeu, acompanyat d'una acurada selecció de temes que tenen el denominador comú de ser peces clàssiques també convertides en himnes. 

El concert s'ha celebrat aquest dimecres, dia de Meritxell, a la tarda a càrrec de l'ONCA. En un inici estava previst fer-lo als jardins de Casa de la Vall, però a causa de la previsió de pluja es va decidir traslladar-lo al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. Un fet que ha afavorit a acollir més assistents.

La funció s'ha teixit amb un recull gairebé cronològic de cançons clàssiques que posteriorment han esdevingut himnes. Exemples com el quartet de Haydn que posteriorment es va convertir en l'himne alemany o el tema que es va tocar en la coronació del rei Georg II de la Gran Bretanya que després va passar a ser l'himne oficial de la lliga de campions.

El pianista i responsable de fer els arranjaments Enric Bartumeu ha ressaltat que en el cas d'aquest tipus de peces, el que normalment preval és la part líricai la melodia més senzilla, "però el subsòl i tot l'espai que envolta aquesta melodia és molt ric i és el que volem reivindicar". 

Per la seva banda, el director artístic de l'ONCA, Albert Gumí, ha destacat que "nosaltres sempre fem versions clàssiques però és que aquests himnes venen de la música clàssica, per tant, és la versió més autèntica que creiem que pot haver-hi". En relació al repertori, Gumí ha explicat que les diferents peces volen "mostrar al públic una evolució que acaba esdevenimnent una mena història dels himnes". 

La cirereta del pastís del concert ha estat la versió de jazz de l'himne andorrà, que a la vegada que culmina una jornada farcida d'esdeveniments festius, també commemora els seus 100 anys d'història. 

Informa: Roser Puigbò-Laura Cugat
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix: