Veto perpetu per a les empreses que cometin abusos

www.andorradifusio.ad

La CEA s'alinea amb el Govern i creu que les empreses subcontractades que han comès abusos laborals no poden tornar a treballar al país. Afirmen que se'ls ha dit que serà l'Administració la que, en tot cas, les sancioni o prengui mesures més contundents.

Conxita Marsol va assegurar fa poc que la societat peruana que havia comès abusos laborals mereixia un càstig més contundent que una sanció i la CEA hi està d'acord. L'organització va demanar al Govern si hi havia empreses de la Confederació Empresarial que hi estiguessin relacionades. El seu president, Gerard Cadena, ha dit que tot aquest tema el portava l'executiu, "que eren temes sensibles i no ens podien donar noms ni res. Per tant, estem subjectes al que pugui fer el Departament de Treball en aquest cas".

Asseguren que, per tant, poca cosa més poden fer. "He parlat amb membres de l'ACODA, que és l'associació de constructors, i em diuen que ells no tenen poder sobre aquestes empreses que són subministradores de personal únicament i exclusivament", ha confirmat Cadena.

L'Associació de Residents Peruans va confirmar que aquesta societat peruana tenia la intenció de continuar portant mà d'obra a Andorra. Això sí, sota un nom diferent. Les seves irregularitats li van comportar una sanció de 30.000 euros.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: