Les VI jornades INNTEC se centren en l'allotjament, les dades i el metavers per revolucionar l'experiència turística

www.andorradifusio.ad

La indústria del metavers, o la realitat paral·lela, es calcula que generarà uns 18.500 milions de negoci al món en els propers 8 anys. Aquesta és una de les tecnologies que es perfilen per fer més competitiu el sector turístic. Se'n parla aquesta setmana a les VI Jornades INNTEC, organitzades per ACTINN.

En l'inici de les jornades, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha recordat que en els propers dos anys hi ha un 73% de les empreses que pensen invertir en big data i que els que ja ho han fet han augmentat les vendes en un 25%.

Per això ara espera que un sector cabdal pel país com és el turisme s'aprofiti del món digital i d'eines com la creació d'un entorn virtual on el client pot gaudir de concerts, fer compres o interactuar amb els serveis de l'hotel: el metavers.

"Es parla del metavers com una nova experiència i un nou entorn on el consumidor vol viure experiències. Es tracta de com podem integrar l'àmbit físic, com l'estada o experiència, en l'univers digital".

Jordi Gallardo, ministre de Presidència, Economia i Empresa

Els principals reptes del sector turístic són acompanyar al client des de la preparació del seu viatge, fent que ens visiti, acompanyar-lo en l'experiència i que vulgui tornar. 

"Escoltar el client, saber què vol, poder valorar la nostra promesa i el resultat sobre les seves expectatives. A partir d'aquí, tenim eines que ens permeten arribar al client, conversar amb ell, fer-li propostes i poder-lo atreure."

Jordi París, president de la Unió Hotelera

Avui dia prop del 60% de les interaccions amb el client ja son digitals, 20 punts més abans que la pandèmia i s'espera que el món virtual i les solucions que permeten aprofitar al màxim l'experiència vagin a l'alça.

De moment, aquest dimarts al matí s'han entregat els premis INNTEC a Youcake, pastisseria feta al moment i amb entrega a domicili en un curt espai de temps, i a PurpleDye, una solució que permet l'abstracció de dades necessàries perquè un analista pugui treballar les dades sense un informàtic.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Ricard Tenza 

Comparteix: