ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Viatge literari a través de 25 anys de relacions entre Andorra i Espanya

www.andorradifusio.ad

La representació d'"Espanya-Andorra: notes de viatge" ha tancat la segona edició de la jornada literària de Sant Julià de Lòria. Cita que ha coincidit amb el 25è aniversari des que es van encetar les relacions diplomàtiques entre tots dos estats.

"Espanya-Andorra: notes de viatge" ha posat punt final a la segona edició de la jornada literària de Sant Julià. Un viatge literari a través de la història, que ha permès repassar amb una obra de poc més d´una hora les principals cites d´autors d´arreu del planeta que han centrat els seus mots a descriure Andorra.

"De la Seca a la Meca i a les valls d'Andorra", de l'escriptor valencià Jaume Roig, és potser l´expressió més coneguda, però n'hi ha moltes altres que es poden trobar en obres mestres de la literatura catalana com "Canigó" de Jacint Verdaguer.

La lectura dramatitzada de l'escaldenca Ester Nadal i de l´actor i director Joan Ollé, s'ha encarregat de transmetre fidelment textos que descriuen l'entorn paisatgístic d´Andorra.

Jonaina Salvador acompanyada al piano per Óscar Machancoses, va protagonitzar el moment més emocionant de la nit amb la interpretació de la cançó "D'amor i de guerra".

A la representació hi van assistir el cap de Govern, l'ambaixador d´Espanya, el síndic i alguns ministres. Un acte que va servir per refermar les bones relacions entre tots dos estats 25 anys després.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: