ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Una parella reclama a la ciutadania més civisme amb la natura a través d'un vídeo a les xarxes socials

www.andorradifusio.ad

Davant el maltractament de l'entorn natural per part d'alguns, una parella reclama més civisme amb la natura a través d'un vídeo. Són el Martin i l'Olivia que, visitant un dels miradors més emblemàtics del país, van decidir recollir la brossa i denunciar la situació a les xarxes socials.

El mirador de la Comella és un dels llocs més visitats per aquells que volen veure la vall central des de l'altura però la sorpresa del Martin Dawson, que tenia la intenció d'ensenyar el que es pensava que seria un racó natural i bonic del país a la seva parella, va ser majúscula en descobrir les vistes que els quedaven sota els peus.

"Em va sorprendre molt l'incivisme i la poca consciència", denuncia Dawson al vídeo, que afegeix que "quan arribes aquí penses que és molt maco, però mires cap a baix i veus que tot és brossa".

La seva parella, Olivia Kelly, ha titllat d'horrible la imatge que va veure amb "piles i piles de brossa".  Entèn que "és un lloc on uns embruten i els altres no fan res per evitar-ho" i considera que "és lamentable".

Davant la situació van decidir fer el que algú hauria d'haver fet, recollir i penjar-ho a les xarxes per evidenciar hàbits incívics.

Aquesta setmana han tornat al lloc després de dies del seu gest solidari i han comprovat que l'incivisme continua sense saber què els empeny a tirar-ho tot muntanya avall en lloc de fer el que cal. "Per què no ho llencen a les papereres?", es pregunta el Martin.

Fins i tot han observat que la tapa de la paperera que van recollir i posar a lloc torna a ser muntanya avall. I és que sembla que a alguns el missatge no els ha arribat o no els interessa.

L'Olivia ens parla del cas d'Austràlia d'on prové per incentivar la neteja. "El govern paga 10 cèntims per cada llauna que recicles".

Aquest episodi s'ha tancat amb una trucada al servei de neteja que ha recollit una desena de bosses plenes d'envasos de menjar ràpid, roba, restes d'obra, un tros de tanca i, fins i tot, un motor.

L'exemple del Martin i l'Olivia és el de molts d'altres que contribueixen a tenir net l'entorn però evidencia que encara queda feina per fer.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares
Imatges cedides: Martin Dawson ('Runaway Rascals')

Comparteix: