ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Un videojoc podria ajudar a reconstruir Notre-Dame?

Emmanuel Macron ja va anunciar que volia reconstruir Notre-Dame e

Emmanuel Macron ja va anunciar que volia reconstruir Notre-Dame en cinc anys. Per aconseguir-ho, tots els equips que hi treballaran necessitaran una gran quantitat d’informació i l’ajuda de la tecnologia. I aquí és on els darrers dies ha entrat en joc “Assassins Creed Unity”.  

Es tracta d’un videojoc amb una animació d’altíssima qualitat que l’any 2014 va recrear el París de la revolució francesa.

El valor del joc resideix principalment en els seus escenaris històrics i el nivell de detall està tan a prop de la perfecció i la realitat gràcies que els seus creadors van fer servir un escàner làser per aconseguir la reproducció de la ciutat més realista possible. De la ciutat, i de l’exterior i l'interior dels seus monuments. Especialment de Notre-Dame, un dels principals escenaris del joc.

Segons han publicat diversos mitjans, la recreació tridimensional es va fer amb més de mil milions de punts i un potent software de digitalització. Aquest treball va aportar tanta precisió als escenaris digitals que ara podria ser clau per a la reconstrucció de la catedral. L’equip d’Assassins Creed, de la companyia Ubisoft, va  explicar a la publicació especialitzada The Verge que va dedicar dos anys a documentar-se i emmagatzemar informació arquitectònica per a generar l’animació.

El debat se situa ara en si la reconstrucció respectarà la catedral tal com la coneixíem o aportarà elements contemporanis.

Aquest és el nivell de detall del París del videojoc:

 

Informa: Redacció
Imatge: Assassins Creed Unity (Ubisoft)

Comparteix: