ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

En vigor la congelació dels lloguers i l'augment del salari mínim i les pensions més baixes per al 2020

www.andorradifusio.ad

En vigor, la renovació automàtica dels lloguers, amb només la pujada de l'IPC. Forma part de la llei de mesures urgents per millorar el poder adquisitiu. També incorpora la pujada del salari mínim a 1.084 euros i la pujada de les pensions de solidaritat.

La llei de mesures urgents en matèria d'habitatge i per millorar el poder adquisitiu ja ha estat publicada al BOPA i, per tant, està en vigor. La renovació automàtica dels lloguers que ja s'havia produït el 2019, es torna a repetir aquest 2020.

De fet, segons va assegurar el president del grup parlamentari demòcrata, es repetirà tants cops com calgui.

Només hi ha dues excepcions. La primera és per a aquells propietaris que poden cancel·lar els contractes si és per oferir l'habitatge a un familiar fins a segon grau de consanguinitat o per finalitats socials del Govern. També es preveu la reducció del preavís per abandonar un pis per part dels llogaters a un mes.

La llei també contempla altres mesures, com apujar el salari mínim a 1.084 euros, tot i que l'executiu afirma que en els propers tres anys voldria que arribés a 1.250 euros mensuals. A més, també han pujat molt més que l'IPC les pensions de solidaritat, les més baixes.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: