ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Vilanova calcula que les mesures contra la Covid-19 s'hauran de mantenir 2 o 3 anys i diu que l'edat amb més transmissió és els de 30 als 44

El biòleg i bioinformàtic David Vilanova ha adverti

El biòleg i bioinformàtic David Vilanova ha advertit a l'Ara i Aquí d'RNA que la pandèmia "va per llarg" perquè es necessita una immunitat del 70% en tot l'àmbit mundial.

Calcula que potser s'hauran de mantenir 2 o 3 anys les mesures per evitar el contagi de la Covid-19 com la mascareta i el distanciament social. Serà llavors quan els científics preveuen la presència de menys variants i "tindrem un escenari més controlat".

Ha assegurat que "la grip no es pot comparar amb el coronavirus" perquè "té un genoma molt més complex". "El problema de la Covid-19 és que hi ha una pandèmia mundial i molta població copiant el virus".

Defensa la utilització de la vacuna i esvaeix els dubtes sobre la seguretat argumentant com ha estat el procés i com la tècnica de l'ARN missatger es va començar a investigar als anys 90.

Vilanova ha defensat els joves i els infants per l'estigmatització que se'n fa quan en realitat el col·lectiu més transmissor és el dels 30 als 44 anys. "El jovent està fent molts esforços i sacrificant una part de la seva joventut", ha declarat.

El biòleg i bioinformàtic opina que "el confinament és el fràcas col·lectiu, de tots" perquè "si no ens posem la mascareta i no respectem les normes, la pressió sanitària puja moltíssim i obliga a confinar-nos".

Podcast complet amb l'entrevista a David Vilanova sobre les vacunes:

Informa: Redacció

Comparteix:

44.192.10.166